Sunday, September 2, 2012

Ce semnifica un tatuaj cu fluturi?

Daca doresti sa iti faci un tatuaj cu fluture este bine ca mai inainte de a alege modelul si a de merge la un artist tatuator sa te documentezi atat despre istoria tatuajelor cu fluturi, cum au aparut si ce semnificatii pot avea, cat si despre tipurile de fluturi, astfel incat sa stii cum se numeste acel fluture si ce caracteristici are.

Exista multe interpretari ale unui tatuaj cu fluture, insa in general fluturele simbolizeaza renasterea, schimbarea, metamorfoza, libertatea spiritului, similar cu procesul prin care o fata devine femeie.

Astfel, daca ai suferit o pierdere semnificativa (ex. cineva drag a murit) sau daca esti despartit de cineva drag, un tatuaj cu fluture poate fi o incurajare si o exteriorizare a dorintei tale de schimbare.

In unele culturi fluturii sunt considerati a fi sufletele oamenilor dragi care au murit si acum au revenit pe pamant, in timp ce altele considera ca aparitia sau vederea unui fluture anunta venirea pe lume a unui copil.



Semnificatia fluturelui in mitologia greaca


In mitologia greaca fluturii au o semnificatie aparte. Insusi cuvantul 'fluture' - 'Psyche' in greaca inseamna suflet.

Se spune ca Cupidon a fost de acord sa se casatoreasca cu Psyche doar cu o singura conditie: sa o viziteze pe aceasta doar noaptea, pe intuneric. Si dupa mai multe nopti in care cei doi s-au iubit cu pasiune, Psyche a inceput sa se teama ca Cupidon s-ar putea sa nu fie atat de frumos (handsome) in realitate si acesta sa fie de fapt motivul pentru care acesta doreste sa iti intalneasca iubita doar noaptea, pe intuneric.

La sfatul surorii sale, Psyche a decis sa aprinda o lumanare in fata lui Cupidon pentru a-i vedea infatisarea. Manios de faptul ca iubita lui nu i-a ascultat dorinta, Cupidon a plecat, frangandu-i inima lui Psyche, si nu s-a mai intors niciodata.

Astfel, un tatuaj cu fluture ar putea fi interpretat ca o exteriorizare a unei povesti romantice, dar tragice in acelasi timp, a unei iubiri pierdute sau neimplinite.



No comments:

Post a Comment