Thursday, September 6, 2012

Despre tatuajele cu flori


Semnificatii ale tatuajelor cu flori


Fie ca vrei sa iti faci un tatuaj permanent sau doar un tatuaj temporar, pe perioada verii, daca nu te-ai hotarat inca ce vrei sa iti desenezi, atunci un tatuaj cu motiv floral poate fi o alegere potrivita, mai ales datorita multitudinii de modele de astfel de tatuaje florale, pe diferite marimi si culori.

Tatuajele cu flori sunt unele dintre cele mai populare modele de tatuaje in arta corporala. Ele sunt folosite de fiecare cultura, gen sau grupa de varsta. Florile sunt intrupari subtile ale naturii si simboluri expresive ale ciclului nasterii, vietii, procrearii, mortii si reinvierii. Aproape fiecare floare are o semnificatie sacra sau simbolica in diferitele culturi ale lumii.

Cele mai raspandite modele de tatuaje cu flori sunt tatuajele cu trandafiri, tatuajele cu crini (lotus), tatuajele cu bujori, tatuajele cu orhidee, tatuajele cu lalele, precum si tatuajele cu flori de cires.

Semnificatia fiecarui tatuaj floral depinde atat in functie de tipul de floare ales, cat si de culoarea acesteia.

Tatuajele cu trandafiri au diferite semnificatii in functie de culoarea florii:
- trandafirii rosii semnifica iubire, dragoste si in cele mai multe cazuri langa acest tatuaj este tatuat si numele persoanei iubite;
- trandafirii albi semnifica puritate, inocenta;
- trandafirii roz semnifica admiratie, noblete, etc.











Dupa trandafir, Irisul (Fleur-de –lis) este floarea cu cea mai mare incarcatura simbolica. Intruchipat in zeita greaca a curcubeului, irisul purta sufletele femeilor catre lumea subpamanteana, devenind astfel o floare asociata cu moartea. De asemenea, zeita Iris era considerata un mesager al zeilor, fiind asociata cu vestile bune. Cele trei petale ale irisului simbolizau credinta, valoarea si intelepciunea.

In crestinism, irisul a devenit un simbol al Sfintei Treimi.
In Anglia medievala , nobilii au inzestrat irisul cu calitatea virtutii si l-au inglobat in sigiliile lor personale.



Violetele, zambilele si narcisele sunt flori ale caror nume deriva din mitologia greaca.Violeta si-a luat numele de la o nimfa indragita de catre Zeus. Pentru a se feri de gelozia sotiei lui, Zeus a preschimbat-o intr-o juninca si a plasat-o in mijlocul unui camp de violete (singurele flori cu care se putea hrani nimfa). In perioada Romei antice, violeta era o floare funerara si un simbol al pacii sufletesti.In epoca medievala, violeta a devenit o reprezentare a iubirii credincioase, modestiei si castitatii.

tatuaj cu narcise - tatuaj pe picior tatuaj cu violete

tatuaj cu zambile tatuaj cu narcise


Macii sunt flori asociate cu moartea si somnul adanc, un simbol al soldatilor cazuti la datorie in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Anemona apare in mitul Aphroditei plangand moartea lui Adonis , floarea rasarind , conform legendei , din lacrimile varsate de zeita frumusetii. Intr-o alta credinta populara , zanele se culca in petalele inchise ale anemonei, anuntandu-le sa se deschida odata cu sosirea diminetii. Totodata, in folclorul din Evul Mediu, anemonele constituiau o protectie impotriva raului.

tatuaj cu anemona, aplicat pe spate Buchet de maci - tatuaj pe umar

Mac rosu - tatuaj pe omoplat Maci rosii - tatuaj cu flori


No comments:

Post a Comment