Saturday, September 22, 2012

Tatuaje zodii - Zodia scorpion

Tatuajele cu miriapode (in special tatuajele cu scorpioni) sunt printre tipurile de tatuaje preferate atunci cand este vorba despre alegerea unui tatuaj care sa aiba diferite semnificatii istorice sau sa aiba o puternica incarcatura semantica. Multi insa aleg sa isi tatueze scorpioni pentru simplul fapt ca sunt nascuti in zodia Scorpion.

Aceste creaturi desertice mortale, scorpionii, pot fi tatuati in aceeasi masura de barbati, dar si de femei. In general, cei care aleg sa isi tatueze scorpioni doresc sa demonstreze ca duc o viata la extrem sau cel putin neobisnuita. Scorpionii pot fi tatuati in orice marime si se potrivesc pe orice parte a corpului.


Scorpion tatuat pe intreg spatele Tatuaj artistic: Scorpionul pe microfon

Scorpionul a capatat de-a lungul timpului diferite semnificatii in functie de folclorul diferitelor culturi.

Astfel, in mitologia greaca scorpionul este un personaj important in diferite povestiri mitologice.

- Scorpionul este invocat de catre Artemis pentru a-l distruge pe Orion, un urias– care era descris ca fiind o creatura cu puteri supra omenesti. Orion era fiul lui Poseidon, zeul marii si deseori se presupune ca al lui Gaia.

Nu sunt foarte clare motivele pentru care a suparat-o pe Artemis ele fiind diferite de la o versiune la alta. In orice caz, Artemis, fiind zeita vanatorii si a razbunarii devenea violenta odata infuriata. Scorpionul invocat de ea l-a intepat pe Orion si l-a ucis. Artemis l-a plasat in cer pentru a-l recompensa.

Datorita ascendentei sale Orion nu putea merge la Hades, asa ca a fost si el plasat in cer in partea opusa. Astfel cand una din constelatii rasare pe cer cealalta apune.

- O alta istorioara despre scorpion este strans legata de legenda gorgonei Meduza, ucisa de Perseus. Legenda spune ca sangele care s-a scurs in gatul Meduzei s-a transformat in serpi si scorpioni.


tatuaj scorpion mic Tatuaj scorpion stilizat

In Egiptul antic, zeita scorpion Serket, cea care patrona tainele si magia neagra, era considerata ca fiind zeita care ajuta la ameliorarea durerilor nasterii si ajuta ca nasterea sa fie usoara. Scorpionul s-a pastrat ca un simbol al sacrificiului matern.

Tot in Egipt, scorpionul este asociat cu Zeul desertului, numit Set.

Deasemenea si cultura budista este incarcata de elemente simbolistice specifice zodiei Scorpionului. Astfel, in Tibet au fost descoperite diverse desene cu scorpioni pe manerele sabiilor si pe amulete, dar si pe multe alte obiecte ale culturii budiste.

Scorpionul este un semn de apa si este semnul zodiacal pentru toti cei nascuti in perioada 24 Octombrie – 22 Noiembrie. Cei care sunt nascuti in aceasta perioada sunt cunoscuti ca avand urmatoarele calitati: loialitate, hotarĂ¢re, curaj, devotament, perseverent, imaginatie bogata, intuitiv.

Tatuajele cu zodia scorpion sunt fie evidentiate prin imaginea unui scorpion, fie continand simbolul specific zodiei Scorpion (litera M cu o sageata in capat), fie combinand ambele elemente.


Tatuaj elegant pentru femeile scorpion Tatuaj scorpion cu design celtic

No comments:

Post a Comment